O Θεόδωρος Ρουσόπουλος στήριξε τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τόνισε την ανάγκη να είναι ενωμένη η παράταξη

O Θεόδωρος Ρουσόπουλος πήγε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Έψιλον και μίλησε για όλα, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις με την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία, λόγω ανάρτησής του στο Facebook κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την Novartis αλλά και για την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε τα εξής:

«Εγώ θα ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός σε αυτό που ονομάζουν σκάνδαλο της Novartis γιατί έχετε απέναντι σας έναν άνθρωπο που έχει τραβήξει πολλά από κατηγορίες για δήθεν σκάνδαλο. Δεν θα μιλούσα καθόλου για σκάνδαλο εάν δεν είχα τα στοιχεία. Θα έλεγα λοιπόν, ότι εφόσον η δικαιοσύνη αποφασίσει να διερευνήσει μια υπόθεση, φτάνει την υπόθεση σε πολιτικό πρόσωπο και μετά στη Βουλή. Η Βουλή αποφασίζει να την διερευνήσει, όπως πρέπει να την διερευνήσει και τότε να πάρουμε θέσεις.

Εκτιμώ ότι αυτή η ανθρωποφαγία, η οποία εκτυλίσσεται για πολλοστή φορά στη χώρα μας, θύμα της οποίας υπήρξα στο παρελθόν και δεν το λέω για να με λυπηθεί κανένας, γιατί πέρασαν δέκα χρόνια για να φτάσει ο μισός πληθυσμός να αρχίσει να σκέφτεται ότι εδώ το σκάνδαλο ήταν η κατασκευή ενός σκανδάλου. Άρα λοιπόν για μένα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχουμε τους όρους που χρησιμοποιούμε και αναφέρομαι γενικά στο πολιτικό σκηνικό, γιατί όλα ξεκινούν από ψηλά. Εάν έρχεται μια κυβέρνηση και λέει σας έφερα ένα σκάνδαλο στο πιάτο, η οποία από πού γνωρίζει τα στοιχεία ότι είναι σκάνδαλο; Πως τα γνωρίζει; Γιατί εδώ έχουμε τις ανεξάρτητες εξουσίες, τη δικαιοσύνη και λοιπά… Οι αμερικανικές αρχές δεν είναι τμήμα του ελληνικού κράτους, ούτε είναι τμήμα της ελληνικής πολιτικής και δεν ξέρω τι είδους σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται εκεί πέρα. Άρα λοιπόν, εάν κρύβονται σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν πίσω τους άλλους λόγους, αυτούς θα τους διακρίνουμε και εμείς. Και δεν φτιάχνω σενάρια συνομωσίας, επειδή είναι αμερικάνοι στη μέση… θα τα δούμε στην πορεία. 

Έχω ακούσει τους ανθρώπους, τους οποίους κατηγορήθηκαν, άκουσα τις αντιδράσεις, τις είδα, εκτιμώ ότι οι αντιδράσεις αυτές δηλώνουν την αλήθεια. Και ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, ο οποίος με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης και στη δημοσιότητα, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές μέχρι στιγμής. Εικάζουμε, βγαίνει κάποιος και λέει ''είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τότε'', το έχουμε ακούσει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν και εγώ το άκουσα για την ταπεινότητα μου, για να αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα.»

«Ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο!»

Όσο για τις εσωκομματικές εξελίξεις που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία λόγω της Novartis, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε:

«Εγώ θα τοποθετηθώ ως στέλεχος επί πάρα πολλά χρόνια, έχοντας τιμηθεί από την παράταξή μου σε πολύ υψηλές θέσεις και πιστεύω ότι την τίμησα και εγώ ανταποδίδοντας με το έργο που έκανα. Η έκκλησή μου έχει να κάνει στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου, στους ανθρώπους με τους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί.

Η έκκληση είναι ότι στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή η αντίληψη που υπήρχε, δυστυχώς, και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και βεβαίως δεν πρόκειται να πω ονόματα για να μην γίνω μέρος του παιγνίου αυτού, την οποία έζησα στην πλάτη μου και την οποία ζουν και σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η αντίληψη λοιπόν, της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακράν του κόμματος.

Πρέπει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κόμμα, να κάνει κάτι. Ας πάρει παράδειγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρέπει να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι και να έχει ακούσει, όσες διαφωνίες και να έχουν υπάρξει στο εσωτερικό του, αυτές οι διαφωνίες μένουν εν κρυπτώ, μένουν στα όργανά του και δεν βγαίνει κανείς στα παράθυρα ή στα social media ή οπουδήποτε για να κατηγορήσει τον συνάδελφό του ή το στέλεχος του κόμματός του.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει μια πολιτική, η οποία αυτή την στιγμή στον κόσμο είναι η απαραίτητη πολιτική για την επόμενη μέρα στον τόπο. Αυτό είναι που πρέπει να υπηρετήσουμε. Δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να υπηρετήσει μια πολιτική, την οποίαν με πολύ έξυπνο τρόπο, πρέπει να πω, η κυβέρνηση προωθεί, αλλά πρέπει να αφοσιωθούμε στην επόμενη μέρα. Εάν λοιπόν, υπάρξει εμφύλιος μέσα στο κόμμα, το οποίο υπηρετώ και υπηρετούμε όλοι μας στον χώρο αυτό, τότε αυτό μόνο εις βάρος μας θα είναι. Η έκκλησή μου λοιπόν, είναι στα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας και όχι να παίξουμε το παιχνίδι εκείνων που θέλησαν να την διαλύσουν ή να την διαιρέσουν!» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top