Βενιζέλος για Novartis: Το ’89 επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

«Απόλυτη γελοιότητα» χαρακτήρισε τις κατηγορίες για τη Novartis

«Επανάληψη του ΄89 αλλά ως φάρσα» χαρακτήρισε  σήμερα  ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υπόθεση της Novartis.

«Tα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού είναι μόνο τρεις καταθέσεις ανώνυμων απροσδιόριστων προστατευομένων μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους, ώστε να μπορεί να αντικρουσθεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας» επισήμανε.     

O κ. Βενιζέλος ανέφερε  ότι η αξιολογική του κρίση είναι «εύκολη» γιατί η αναφορά στο δικό του όνομα είναι «περιθωριακή και αστεία». «Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίων πρωθυπουργών, υπουργών δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» τόνισε.

Πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ:  «Για να το πω πολύ απλά,  επειδή έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989: Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία pampers, μόνο που αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον απόλυτο εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχτεί ότι όσα λένε είναι αναπόδεικτα. Αν μπορούν να αποδειχτούν κάποια πράγματα για κάποιους ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει στη δήλωσή του:  

«Πρόκειται για λογική του 1989 αλλά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες».  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top