Δικογραφία και για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία έρχεται στη Βουλή!

Θα διαβιβαστεί χωρίς αξιολόγηση από τους εισαγγελείς για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας

Ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου καλείται σύμφωνα με πληροφορίες να διερευνήσει η Βουλή,  σχετικά με την πώληση ( η οποία δεν ολοκληρώθηκε)  αμυντικού υλικού και συγκεκριμενα 300.000 βλημάτων  τύπου 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. 

Η δικογραφία διαβιβάζεται σύμφωνα με πληροφορίες αμελλητί από την εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Η κίνηση αυτή γίνεται χωρίς να υπάρχει αξιολογική κρίση ή περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς οι εισαγγελείς δεν δικαιούνται βάσει του νόμου να κάνουν καμία ενέργεια εφόσον αναφερθεί το όνομα υπουργού. 

Η εισαγγελική έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση "σκόνταψε" στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον  των εισαγγελικών αρχών.

Του Παναγιώτη Στάθη  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top