Έκκληση Παυλόπουλου για εθνική ενότητα από την Αρκαδία

«Μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις»

«Μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Ενώ, αντιθέτως, γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες, ακόμη και εθνικές, καταστροφές όταν διχαστήκαμε. Ας σχεδιάσουμε, λοιπόν, με λογισμό, όραμα και ομόνοια τα μελλοντικά μας βήματα μέσα στο ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού. Και τότε, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε» τόνισε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Αρκαδία.  

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ιωάννη Γιαννόπουλο, στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Γορτυνίας, που έγινε σήμερα στο «Πανταζοπούλειο» πνευματικό κέντρο της Βυτίνας,  ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «παρά την πρόσφατη οικονομική κρίση, η Ελλάδα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που, άλλοτε εξαιτίας δικών της λαθών και άλλοτε όχι, βρίσκονται μπροστά της».

Όπως πρόσθεσε, «εμείς οι Έλληνες, έχοντας βαθιές ρίζες ιστορικής παρουσίας και πνευματικής συνέχειας σε αυτή τη γωνιά της Βαλκανικής και της Μεσογείου, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε: «Η χώρα μας, ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και, μάλιστα, του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιδιώξει, ξεκινώντας από αυτή την πλεονεκτική θέση, ένα καλύτερο μέλλον γι αυτήν και τον λαό μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στον ρόλο της Παιδείας, λέγοντας πως «η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία, είναι η καλύτερη επένδυση που μια χώρα θα μπορούσε να κάνει».  

Πριν από την τελετή ανακήρυξης του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Γορτυνίας, ο ΠτΔ εγκαινίασε την ανακαινισμένη αίθουσα του «Πανταζοπούλειου» πνευματικού κέντρου της Βυτίνας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον μεγάλο ευεργέτη Δημήτριο Πανταζόπουλο. Στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμούς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, και ο διαχειριστής του «Πανταζοπουλείου» κληροδοτήματος, Ιωάννης Χριστόπουλος.

Κατόπιν, έγινε κλήρωση για την προικοδότηση κοριτσιών από το «Πανταζοπούλειο» κληροδότημα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που εψάλη στο ναό του Αγίου Τρύφωνος, πολιούχου της Βυτίνας.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εψάλη προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ στην συνέχεια έγινε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Βυτίνας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top