Μητσοτάκης: Το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια θα αλλάξει

«Απαράδεκτη η εικόνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο»

Μητσοτάκης: Το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια θα αλλάξει

Για «απαράδεκτες εικόνες» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις νέες καταγγελίες για περιστατικά ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι «θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά».

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο ντοκουμέντο! Χρήση ναρκωτικών μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη. Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top