Νέα κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για βίντεο με δηλώσεις Σαμαρά για τα Σκόπια

«Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός

Να απαντήσουν «αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes ‘να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω’ και πως ‘είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές’ που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις», κάλεσε να απαντήσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, με δηλώσεις του κ. Σαμαρά αυτή τη φορά.      

Στο βίντεο διάρκειας 65 δευτερολέπτων, από συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, ο κ. Σαμαράς ακούγεται να λέει τα εξής:

«Στο θέμα των Σκοπίων, έχει βάλει ο Κώστας Καραμανλής «κόκκινες γραμμές». Είμαι με αυτές τις «κόκκινες γραμμές». Όμως διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές τις «κόκκινες γραμμές», ενόψει του όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή πάρτε τα, διότι τότε ο άλλος ξεκινάει να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ αντέχω. Ξεκινάει παρακάτω. Τι είναι η «κόκκινη γραμμή» που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους και στο εσωτερικό και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των Διεθνών Οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος «erga omnes». Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψη μου δεν πρόκειται να το δεχθούν. Δηλαδή τη λεγόμενη συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν και είπα:  Αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχθούν και την αλλάξουν, να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».

Σαμαράς: «Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την «ενιαία ονομασία για κάθε χρήση», όπως και συνέβη μέχρι σήμερα» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι πρόσθεσαν για το ίδιο ζήτημα:    

«Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news», προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top