Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή για τη φωτογραφία του παππού του που πολέμησε στη Μακεδονία

«Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε  τους Σκοπιανούς» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της  Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σήμερα το απόγευμα.     

«Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρότεινε να αναζητηθεί η λύση «σε άλλη συγκυρία  και η άλλη πλευρά να  αποδείξει ότι ζητά πραγματική λύση. Εκτός αν υπάρχουν κάποιοι που για μια  καρέκλα και μόνο ειναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν εθνικά συμφέροντα».  

«Δεν θα συμμετάσχουμε στα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης» διαμήνυσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ για το ίδιο ζήτημα.  

 Όσον αφορά το τι θα έπραττε ο ίδιος, τόνισε: «Ο λαός μας είναι ώριμος, λογικός εχει βούληση και αίσθημα δικαίου. Με υπεύθυνη ενημέρωση ο λαός μας ειναι πρόθυμος για ανατροπές και υπερβάσεις. Αυτό θα έκανα εγώ, θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς,  όπως έγινε το 2008, θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις και όχι να διχάζω τους πάντες. Θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή με ειλικρινείς όρους.  Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα  ζητήματα αλυτρωτισμού και θα περίμενα απτά δείγματα πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο,  Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους.  Δεν θα δεχόμουν καμιά αναφορά σε “μακεδονικό έθνος”, όπως έκανε ο Νίμιτς χωρίς να πάρει απάντηση.  Έτσι  θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε αμοιβαίας αποδεκτή λύση, βελτιώνοντας το κεκτημένο του  Βουκουρεστίου».

Ετσι οπως τα εκανε ο Τσιπρας δεν μπορει να προωθήσει καμια συμφωνια. Ακομα και ανέρχονταν λυςη θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα σε μια φωτογραφία του παππού του, επίσης Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Μακεδονικό Αγώνα, για την οποία τόνισε: «Πολέμησε στη Σιάτιστα  επικεφαλής σώματος εθελοντών Κρητών . Δικαιούμαι να είμαι  υπερήφανος για αυτόν. Δικαιούμαστε όλοι να είμαστε υπερήφανοι για παππούδες που πολέμησαν για τη  γη της Μακεδονίας μας. Δεν δέχομαι οι αγώνες αυτοί να γίνονται αντικείμενο υποτίμησης για να αξιοποιηθούν σε μια διχαστική αντιπαράθεση. Είναι ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό».    

Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Όχι στο φόβο και φτώχεια, όχι στην υπερφορολόγηση και  την πολιτική που εξαθλιώνει τους Έλληνες. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας  είναι να μην κάνει άλλη ζημιά. Ειναι το χθες. Δεν το αξίζει και δεν θα εχει άλλη ευκαιρία» ανέφερε.  

 «Η εγκληματικότητα αυξάνει και γκέτο πολλαπλασιάζονται Την ίδια ώρα που φτωχοποιούν  την κοινωνία και στοχοποιούν τη μεσαία τάξη, συνεχίζουν να λένε ψέματα. Κρύβουν τους  πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας που έρχονται» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και για  « νέες κατασχέσεις από αυτούς  που υπόσχονταν σεισάχθεια» και συμπλήρωσε: «Κάνουν τους  φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους».   

Κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της  ΝΔ, κάνοντας άνοιγμα σε πολίτες από άλλους χώρους:    

«Απευθύνομαι σε όσους δεν μας εμπιστεύτηκαν:  Ελάτε να ενώσουμε δυνάμεις, κάντε τη  ΝΔ το νέο σπίτι σας . Σας ανοίγω τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Η επόμενη μάχη δεν αφορά δικαίωση κανενός. Αφορά την πατρίδα και τη ζωή πολλών Ελλήνων.  Τώρα είναι η ώρα να βγούμε απο τα χαρακώματα του χθες και να βαδίσουμε στο δρόμο του αύριο.  Ελάτε να αλλάζουμε την Ελλάδα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top