Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός

«Βήμα προόδου» τη χαρακτήρισε η κυβέρνηση των Σκοπίων - Νέα ενημέρωση 17.30

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός

 Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της FYROM Ζόραν Ζάεφ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο  περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, είναι στραμμένα τα βλέμματα σχετικά με την έκβαση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γειτονικής χώρας.        

«Βήμα προόδου»  χαρακτήρισε προηγουμένως η  κυβέρνηση των Σκοπίων τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

«Η ίδια η συνάντηση αποτελεί βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της λύσης. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάλυσης και συντονισμού σχετικά με το τελευταίο πλαίσιο που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της FYROM, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της γειτονικής χώρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.      

Ο Μποσνιάκοφσκι τόνισε ότι ο πρωθυπουργός της FYROM έχει εκφράσει αρκετές φορές την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να βρουν λύση, που θα είναι αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές. «Όλα τα στοιχεία που ανέφερα θεωρούμε ότι οδηγούν σε θετική κατεύθυνση και ότι στην Αθήνα και στα Σκόπια υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί αυτό το ζήτημα» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε,  το Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη διοργάνωση συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων για να συζητηθεί το πλαίσιο που παρουσίασε ο Νίμιτς, ενώ σήμερα θα γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Νίμτς στα Σκόπια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top