«Φως στο τούνελ» βλέπει για τη την Ελλάδα η WSJ

Τονίζει πως η Ελλάδα κοντά στην έξοδο από την κρίση

«Φως στο τούνελ» βλέπει για την Ελλάδα η WSJ

Μετα από οκτώ τραυματικά χρόνια για τους Έλληνες, με πολιτικές και οικονομικές αναταραχές, η χώρα βρίσκεται επιτέλους κοντά στην έξοδο από την κρίση, αναφέρει σε δημοσίευμά της την Τρίτη η Wall Street Journal.

«Για την Ελλάδα, υπάρχει, τελικά, φως στο τούνελ», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία θεωρεί ζωτικής σημασίας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, γεγονός που «σφραγίζει» ουσιαστικά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Η ταχεία έγκριση του τελευταίου «πακέτου» μεταρρυθμίσεων ανοίγει το δρόμο για συνομιλίες σχετικά με την επόμενη μέρα, αναφέρει η αρθρογράφος, και επισημαίνει ότι πλέον η Αθήνα δεν θα εξαρτάται από τα «σωσίβια» των Ευρωπαίων και διεθνών πιστωτών.

Εκτίμηση της WSJ είναι ότι οι εν λόγω συζητήσεις θα ξεκινήσουν πιθανώς τον Απρίλιο στο πλαίσιο των εαρινών συναντήσεων του ΔΝΤ, ωστόσο τελική απόφαση δεν αναμένεται πριν από τον Ιούνιο. Καλό οιωνό θεωρεί το γεγονός ότι η Ευρώπη χαίρει της καλύτερης οικονομικής υγείας των τελευταίων χρόνων, αλλά και η επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, πέρυσι μετά από σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης.

Επίσης, η εφημερίδα εκτιμά ότι βελτιώνονται σταδιακά οι συνθήκες για επενδύσεις και σημειώνει ότι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αισθητή υποχώρηση των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top