Πόλεμος στη Βουλή για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Στο στόχαστρο από τη ΝΔ τα πόθεν έσχες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών

"Οι άνθρωποι που ζουν στη Δυτική Θεσσαλονίκη, δεν είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν off shore και να βγάλουν τα λεφτά τους έξω αφορολόγητα"  ήταν η αιχμή που διατύπωσε από τον Εύοσμο ο  Αλέξης Τσίπρας.  

Η «μπηχτή»  του πρωθυπουργού ήρθε μόλις μια μέρα μετά το αίτημα της προέδρου της επιτροπής πόθεν έσχες Τασίας Χριστοδουλοπούλου να καλέσει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία για τα χρόνια που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή από το 2006 έως το 2014.

 "Ο σύζυγός μου κι εγώ λειτουργήσαμε απόλυτα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Εύχομαι ολόψυχα η σύζυγος του νυν  πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στη θέση μου και να δεχτεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας", είχε δηλώσεις  πριν από ένα χρόνο η κ.   Γκραμπόφσκι.

Το ζήτημα πάντως  προκάλεσε θύελλα σήμερα  στη Βουλή.  «Γιατί δεν έχετε  πάρει ακόμα θέση για την off shore της συζύγου του κ. Μητσοτάκη σε φορολογικούς παραδείσους και ότι δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες;» ισχυρίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, απευθύνοντας ερώτημα προς τη ΝΔ, για να περάσει στην αντεπίθεση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε «ο  κ. Τσακαλώτος διαβάζω στο πόθεν έσχες του ότι διατηρεί τεράστια κεφάλαια σε Morgan Stanley και Black Rock που η δουλειά τους είναι να διακινούν κεφάλαια μέσω φορολογικών παραδείσων» για να ανταπαντήσει " ρίχνει ο κ. Γεωργιάδης λάσπη για τον Τσακαλώτο. Αυτός τα δούλεψε και τα δήλωσε".

Ο υπουργός Οικονομικών χτύπησε χτες το βράδυ το καμπανάκι της λήξης της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με τον κ. Γεωργιάδη  

Ακόμη κι αυτό όμως χρησιμοποιήθηκε στον καβγά. "Χτες καμάρωνε γιατι πάτησε το κουμπί ενώ δηλώνει κομμουνιστής" σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top