Τσακαλώτος: Με θυσίες και σκληρή δουλειά βγαίνουμε το 2018 από τα προγράμματα

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως βελτιώνεται το κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις

Τσακαλώτος: Βελτιώνεται το κλίμα εμπιστοσύνης σε καταναλω

«Το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Νέα Υόρκη στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος μίλησε για βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές. όσο και στις επιχειρήσεις, ενώ στάθηκε στη μείωση της ανεργίας, η οποία -όπως είπε- «αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη».

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα και προς τους επενδυτές λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία» είπε.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.

Ο υπουργός Οικονομικών σήμερα θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top