Νέος γύρος αντιπαράθεσης των δικαστών με Κοντονή

Εκατέρωθεν βολές αλλά και κριτική από την αντιπολίτευση

Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους δικαστές μία μέρα μετά την ανοικτή σύγκρουση  του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο του ΣτΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων για το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών και των εισαγγελέων.

Σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι ο κ. Σακελλαρίου -  που χθες κατήγγειλε ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη -  ξεπέρασε κάθε όριο και ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η κριτική των δικαστικών αποφάσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση υποστήριξε πως η αίσθηση που έμεινε από την χθεσινή αντιπαράθεση είναι πως «η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της».

Στο θέμα παρενέβη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο αντιπρόεδρος της οποίας Στάθης Βεργώνης δήλωσε σήμερα ότι «είναι ψέμα πως οι δικαστές δεν θέλουν να υποβάλουν πόθεν έσχες».

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο από την πλευρά της για σοβαρό θεσμικό πρόβλημα. «Η δικαιοσύνη έχει χάσει  την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης» δήλωσε η Εκπρόσωπος  Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top