Αποκάλυψη Star: Στο σφυρί και η πρώτη κατοικία εγγυητή για χρέη φιλικού του προσώπου

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί

Στη λίστα των πλειστηριασμών είναι και πρώτες κατοικίες, όπως το σπίτι ενός άνεργου άνδρα 60 ετών, ο οποίος εγγυήθηκε για δάνειο φίλης του αλλά  δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του στην κάμερα.

«Εμείς είμαστε εγγυητές εδώ. Και σαν εγγυητές πληρώνουμε τώρα αυτό εδώ… Εφόσον δεν μπορεί ο πρώτος να πληρώσει πληρώνουν οι εγγυητές…  Είναι πρώτη κατοικία και δεν  έχουμε άλλη» δηλώνει ο εγγυητής στην κάμερα του Star για το σπίτι στο οποίο μένει μαζί με την μητέρα του και το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό από την τράπεζα.  

Τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο απλώς καθυστέρησαν τον εκπλειστηριασμό του σπιτιού του για οφειλή που έχει φτάσει τις 534.000 ευρώ.

«Είχαμε κάνει την πρώτη πρόταση με βάση τα οικονομικά στοιχεία, γιατί η δουλειά μου έχει μια πτώση 90% .Ήταν 350 ευρώ,  μας την απορρίπτουν και όχι να για μας κάνουν μια πρόταση ότι “ξέρετε δεν θέλουμε 350”  αλλά “θέλουμε 30.000 ευρώ στην αρχή να μας δώσετε ντούκου”! Και λέω 30.000 ευρώ πού να τα βρω; Άμα τα είχα θα τα έδινα» δηλώνει επίσης  δανειολήπρια στο Star.  

Την πρώτη εβδομάδα των πλειστηριασμών βγήκαν στο σφυρί 20 ακίνητα, εκ των οποίων για τα 5 βρέθηκαν αγοραστές.

Οι πλειστηριασμοί και τα επεισόδια, για τα οποία υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας, προκάλεσαν αναταράξεις στην κυβέρνηση

«Oι αστυνομικοί ήταν αμυνόμενοι» δήλωσε ο κ. Τόσκας ο οποίος πρόσθεσε ότι «κακώς έπεσαν οι δυο βομβίδες (κρότου-λάμψης), κακώς όμως εκτοξεύθηκαν οι πυροσβεστήρες».

Κορυφαία στελέχη πιέζουν την κυβέρνηση “να πατήσει πόδι”  στους θεσμούς. «Αυτό το θέμα αφορά και πρέπει να αφορά τελικά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να θέσει τα όριά της» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.  

Η αντιπολίτευση επικρίνει τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι πλειστηριασμοί εκτός από τις τράπεζες κάνουν καλό στην ανάπτυξη και στην κοινωνία.

«Άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλά και νόμιζα ότι άκουγα εκπρόσωπο καπιταλισμού» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Σε δίνη βρίσκονται όμως και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι δέχονται και ευθείες απειλές. «Ανοίξατε πόλεμο. Να περιμένετε τις συνέπειες για εσάς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα», ήταν το μήνυμα που άφησε σήμερα γυναίκα σε υπάλληλο του συλλόγου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top