Πλειστηριασμοί: Τι θα βγει στο σφυρί την επόμενη Τετάρτη

Επεισοδιακή η χθεσινή μέρα

Τι θα βγει στο σφυρί την επόμενη Τετάρτη

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή ημέρα, κατά την οποία έκαναν πρεμιέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που εγκαινιάστηκαν παράλληλα με τους φυσικούς πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Σε αντίθεση με αυτούς στο Ειρηνοδικείο, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ο πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρονικό περιβάλλον ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά χωρίς προβλήματα.

Η κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ήταν μια μεζονέτα, η οποία πέρασε στην κυριότητα της τράπεζας που κίνησε τη διαδικασία, δηλαδή της Eurobank.

H προσφορά της επισπεύδουσας τράπεζας ήταν και η μόνη που είχε κατατεθεί έως την περασμένη Δευτέρα, καθώς η λήξη της προθεσμίας για την εγγραφή στο σύστημα όλων των υποψηφίων πλειοδοτών συνέπεσε με την αποχή των συμβολαιογράφων, που ουσιαστικά έληξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο που πέρασε στην Eurobank έναντι 718.915 ευρώ –όσο ήταν δηλαδή και η τιμή εκκίνησης που είχε ορίσει η ίδια η τράπεζα– ήταν μεζονέτα 320 τ.μ. στην Κηφισιά με δύο θέσεις πάρκινγκ, που έφερε προσημείωση για ληξιπρόθεσμη οφειλή από το 2013, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί την επόμενη Τετάρτη

Το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη με δύο πλειστηριασμούς που αφορούν:

Ακίνητο της εταιρείας Plaza Bizart με τιμή εκκίνησης τις 704.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Eurobank.
Το επιβατηγό πλοίο «Αίολος Κεντέρης 1» της εταιρείας «Ναυτιλιακή Λέσβου» με τιμή εκκίνησης 4,5 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εμπλουτίζεται καθημερινά και ήδη στη σχετική ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί 64 πλειστηριασμοί τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες, ενώ ο ρυθμός ένταξης πλειστηριασμών στο ηλεκτρονικό σύστημα αυξάνει διαρκώς με νέα ακίνητα, στα οποία επισπεύδουσες είναι πλέον και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σε 3.747 έχει φθάσει και ο αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν αναρτηθεί με συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποίησης στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών και οι οποίοι σταδιακά θα μεταπέσουν στο e-σύστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top