Τσίπρας στη σύσκεψη για τις καταστροφές: Κανείς άνθρωπος να μη μείνει άστεγος και να μην πεινάσει

Εντολή για επιφυλακή για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα

Τσίπρας: Κανείς άνθρωπος να μη μείνει άστεγος

Εντολή να είναι όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες που αναμένονται, κατά τη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου και οι συναρμόδιοι υπουργοί. Ο κ. Τσίπρας έδωσε επίσης εντολή για αναλυτική ενημέρωση των πολιτών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το πώς να διαχειριστούν τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν γίνει μέχρι τώρα 87 διασώσεις, έχουν κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και  θα συνεχίζονται επιχειρήσεις μέρα και νύχτα. Υπογράμμισε ακόμη ότι έχουν επίσης επιταχθεί ιδιωτικά και κρατικά μηχανήματα για να μπορέσουν να επιχειρήσουν σε αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.   

Αυτό που προέχει κατά τον πρωθυπουργό είναι να ολοκληρωθούν επιχειρήσεις διάσωσης και  αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και  να αντιμετωπισθεί η κατάσταση ώστε κανένας άνθρωπος να μη μείνει άστεγος και να μην πεινάσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Για τον ίδιο λόγο θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία και  ξενώνες του στρατού.

Το επόμενο στάδιο ειναι η καταγραφή των υλικών ζημιών και οι αποζημιώσεις, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι οι πολίτες που επλήγησαν θα αποζημιωθούν

Τονίστηκε ακόμη στη σύσκεψη ότι ήταν «μια πρωτοφανώς δύσκολη κατάσταση μια θεομηνία που δεν εχει προηγούμενο», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μετά τις 6 μ.μ. αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για το ίδιο ζήτημα.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top