Συλλυπητήρια από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για τους νεκρούς της κακοκαιρίας

Θεοδωράκης, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Λιάνα Κανέλλη για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τους νεκρούς

Τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες εξέφρασε σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Tη βαθιά θλίψη του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας για τα θύματα στη Μάνδρα

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Μητσοτάκης: Βαθιά οδύνη για τις καταστροφές και τις ζωές που χάθηκαν στη Μάνδρα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter: «Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημείωσε: «Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου. Ζητά να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων».

Η Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε: «Τα ακραία φαινόμενα πλημυρών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο των συνανθρώπων μας και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».

Η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον Alpha 9,89: «Όταν φτάσουμε στον πνιγμό από τη φυσική καταστροφή, δεν έχει πάνω και κάτω, έχει πνιγμένους.  Έχει πάνω και κάτω στον τομέα των ευθυνών. Αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσει κανένας για αυτό. Είναι ώρα να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το πράγμα αυτή τη στιγμή. Να περισωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί, πρώτα οι ανθρώπινες ζωές και μετά  ό,τι μπορεί να περισωθεί από σπίτια, από περιουσίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top