Έχετε λογαριασμούς με την Εφορία...με βιβλία και μπλοκάκια; Προσοχή να μην τα χάσετε!

Σε περίπτωση απώλειας είναι το πιο τσουχτερό πρόστιμο που έχει επιβάλλει

Προσοχή αν έχετε λογαριασμούς με την Εφορία

Όσοι έχετε «ανοίξει»…λογαριασμούς με την Εφορία, με βιβλία, μπλοκάκια θεωρημένα και άλλα φορολογικά στοιχεία, θυμόσαστε που έχετε βάλει τα σχετικά έγγραφα; Διότι είναι το πιο τσουχτερό πρόστιμο που επιβάλλει η Εφορία. Πρόκειται δηλαδή για το πρόστιμο των 2.500 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται σε περίπτωση απώλειας στοιχείων (μπλοκ θεωρημένων αποδείξεων, δελτίων αποστολής, κ.λπ.).

Το χειρότερο; Η απώλεια συνήθως ανακαλύπτεται από τους φορολογούμενους ή τους εφοριακούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των διαδικασιών διακοπής της επιχείρησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν ο φορολογούμενος δεν καταθέσει προς την ελεγκτική αρχή κανένα στοιχείο (γνωστοποίηση στη Δ.Ο.Υ. ή κάποιο άλλο πρόσφορο μέσο), από το οποίο να αποδεικνύεται ο πραγματικός χρόνος της απώλειας, θεωρείται ότι η απώλεια έλαβε χώρα στο χρόνο κατά τον οποίο αυτή δηλώθηκε ή βρέθηκε από τον έλεγχο. 

Ευνόητο είναι ότι το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται και στις περιπτώσεις απώλειας βιβλίων. Το δια ταύτα; Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε όλα τα φορολογικά στοιχεία σας και να τα φυλάτε «σαν τα μάτια σας».

Γ. Λ. Νικολόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top