Κόλαφος το ΕΛΚ για την Τουρκία: Την κατηγορεί για εμμονή με τις εγγυήσεις στο Κυπριακό

Ζητά να τερματιστεί άμεσα η παρενόχληση των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων και Μαρωνιτών

Κόλαφος το ΕΛΚ για την Τουρκία στο Κυπριακό

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες σε επίπεδο αρχηγών  κομμάτων και με την συμμετοχή του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη) κατηγορεί επίσημα την Τουρκία για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Crans Montana, καταδικάζει την τουρκική εμμονή στα δικαιώματα εγγύησης και παρέμβασης στην Κύπρο και καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί αμέσως με την προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ. Οι ηγέτες του ΕΛΚ συνήλθαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συντονίσουν την κοινή τους στάση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το ατυχές αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Crans Montana για την Κύπρο.

Αργότερα σε επίσημη δήλωση το ΕΛΚ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Διάσκεψη του Crans Montana για την Κύπρο δεν κατάφερε να επιτύχει μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού λόγω της εμμονής της Τουρκίας στη διατήρηση των δικαιωμάτων εγγύησης και παρέμβασης στην Κύπρο και της συνέχισης της παρουσίας των Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, οι ηγέτες του ΕΛΚ  καλούν επίσημα την Τουρκία να συμμορφωθεί αμέσως με την προσέγγιση του ΓΓ του ΟΗΕ και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και να εργαστεί εποικοδομητικά για την ολοκληρωμένη επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Κατά την ίδια επίσημη δήλωση, το ΕΛΚ ενημερώθηκε επίσης για τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η Τουρκία κατά των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων και Μαρωνιτών και καλεί την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα μέτρα αυτά και να απέχει από ενέργειες που αποτελούν σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top