Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Υποχρεώνει τα ελληνικά δικαστήρια να επανεξετάζουν υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιωθεί από το ΕΔΑΔ

Τουρκική Ένωση Ξάνθης: Επανακατατέθηκε η τροπολογία

Την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» επαναφέρει στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ο Σταύρος Κοντονής, την ώρα που ήδη υπάρχουν προβλήματα συνοχής στην κυβέρνηση.

Η τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση σωματείου με την εν λόγω ονομασία, περιλαμβάνοντας κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αρχική τροπολογία που είχε αποσυρθεί λόγω των αντιδράσεων από τους ΑΝΕΛ.

Η διάταξη που έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης υποχρεώνει τα ελληνικά δικαστήρια να επανεξετάζουν υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τονίζεται, πάντως, ότι εισάγονται και ορισμένες επιφυλάξεις. Ειδικότερα, «(…) με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ».

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top