Έντονη ενόχληση της Εκκλησίας αλλά και εσωκυβερνητική κόντρα για την Θράκη

Εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς και η αλλαγή φύλλου

Την έντονη ενόχληση της Εκκλησίας για  το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή της ταυτότητας φύλου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , στον αγιασμό της Βουλής για τη νέα σύνοδο.

«Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα, η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

 Ο κ. Ιερώνυμος φίλησε τον πρωθυπουργό , ευχήθηκε καλή δύναμη στους 300 αλλά έστειλε και τα μηνύματά του.

 «Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά, και η Βουλή και η Εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους. Αυτό το έχει ξεχάσει η πολιτεία. Απλά θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα και εμπιστοσύνη...» τόνισε.

Αντιρρήσεις  για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου δεν έχουν μόνο βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά η οποία υποστήριξε  ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση.

Κι αυτό, την ώρα που νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή  την επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή εναντίον του βουλευτή των ΑΝΕΛ  Δημήτρη Καμμένου για το θέμα της «Τουρκικής ένωσης Θράκης». .

«Τι είναι αυτά τα πράγματα. Αν τα είπε είναι εξωφρενικά, διότι το θέμα δεν είναι το πρόστιμο και δεν είναι ότι γίνεται ρεζίλι η χώρα με το να της επιβάλλονται πρόστιμα. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν υπάρχει συμμόρφωση η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία. Υπό έλεγχο, υπό διαρκή έλεγχο. Και αυτό δεν είναι τιμητικό» δήλωσε  ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Real Fm. .

Το νέο επεισόδιο άρχισε μετά την δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ότι αν είναι 8.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση της χώρας στην απόφαση του ευρωδικαστηρίου για την «Τουρκική Ένωση Θράκης», να το πληρώσουμε και να μην κατατεθεί η τροπολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top