Τζακ Λιου: «Η ελάφρυνση χρέους παραμένει σημαντική»

Τι εκτιμά ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σε συνέντευξη στα Economist Events

Τζακ Λιου: «Η ελάφρυνση χρέους παραμένει σημαντική»

Η δημοσιονομική πρόοδος θέτει τις βάσεις για υψηλότερη ανάπτυξη στο μέλλον, ωστόσο, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ελάφρυνση χρέους, η οποία παραμένει σημαντική. Την εκτίμηση αυτή εκφράζει ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Tζακ Λιου, σε συνέντευξη στα Economist Events, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση “How fast can we grow?”, η οποία διεξάγεται σήμερα το απόγευμα, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

«Είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με «έναν καλό φίλο», τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εξάλλου, ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

Παράλληλα, ο Λιου τονίζει με νόημα ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αμερικανική οικονομία, εκφράζει την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγέθυνσης δεν χρειάζονται μεγάλες περικοπές φόρων που προσθέτουν στο έλλειμμα. «Θα ήταν το αντίστροφο του Ρομπέν των Δασών να περικόψεις ιατροφαρμακευτικές παροχές προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους για να μειώσεις φόρους σε υψηλά επίπεδα επενδυτικών εισοδημάτων, αλλά αυτό ακριβώς θα έκανε η εκκρεμούσα νομοθεσία», συμπλήρωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top