Τζανακόπουλος: Οι γερμανικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της χώρας προς την Ελλάδα

"Θα είναι έκπληξη να δούμε στροφή της γερμανικής κυβέρνησης"

Τζανακόπουλος γερμανικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν Ελλάδα

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτιμά ότι οι εκλογές στη Γερμανία δεν θα προκαλέσουν τέτοια αλλαγή των συσχετισμών, ώστε να επηρεάσουν την στρατηγική του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι η στρατηγική των δύο μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων κινείται προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική έκπληξη με μεγάλη ενίσχυση κομμάτων με ακραίες αντιλήψεις, για να δούμε στρατηγική στροφή της Γερμανίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σχέδιο αυτό προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες θα δούμε αν και κατά πόσο, στη βάση συγκεκριμένων πορισμάτων και όχι στη βάση δημοσιογραφικής κριτικής, η επιχείρηση εξελίχθηκε όπως προβλέπεται για τις περιπτώσεις αυτές, ή εάν έγιναν συγκεκριμένα λάθη. Εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν και οι υπαίτιοι να αντιμετωπισθούν με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι σαφέστατα βελτιωμένη» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί η ισορροπία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top