Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν παιχνίδια αλλά τα δικαιώματα δεν μπαίνουν στη ζυγαριά

Καλεί ΝΔ και ΔΗΣΥ να αναθεωρήσουν την στάση τους για τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν παιχνίδια

Να αναθεωρήσουν την στάση τους για τις ψηφοφορίες στη Βουλή καλεί τις «άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης» το Ποτάμι, με αφορμή την ανακοίνωση από ΝΔ και ΔΗΣΥ στη Βουλή ότι δεν πρόκειται εφεξής να ψηφίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια όταν δεν τα ψηφίζουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.        

Το Ποτάμι εξαπολύει πάντως επίθεση στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, για τα οποία αναφέρει:   

«Παιχνίδια εις βάρος της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών συνεχίζουν να παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε ό,τι εδραιώνει την εξουσία τους είναι «ένα κόμμα, μια ψυχή», στα κοινωνικά ζητήματα όμως έχουν συμφωνήσει να ψαρεύουν σε διαφορετικά νερά. Μοιράζονται τους ρόλους, όπως ακριβώς μοιράζονται και την εξουσία. «Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά οι ΑΝΕΛ. Κάτι σαν τον κακό και καλό μπάτσο, προσδοκώντας ταπεινά οφέλη για τα κόμματά τους. Ενωμένοι στην φοροεπιδρομή και στις κομματικές προσλήψεις, αλλά διχασμένοι, υποτίθεται, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στους τριάντα δύο αυτούς μήνες το Ποτάμι χρειάστηκε να δώσει μάχες εντός και εκτός της Βουλής για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη. Το σύμφωνο συμβίωσης, ο νόμος περί ιθαγένειας, η διάταξη περί καύσης των νεκρών, η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό και πολλά άλλα δεν θα περνούσαν χωρίς τον δικό μας αγώνα».

Καταλήγει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του;   

«Σε αυτόν τον δρόμο θα επιμείνουμε. Τα δικαιώματα για μας δεν μπαίνουν σε μικροκομματική ζυγαριά. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την  υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά παράλληλα δεν θα αφήσουμε να διαιωνίζονται στη χώρα μας ανισότητες και διακρίσεις. Θα πούμε ναι στην «νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου», που αποτελεί άλλωστε σταθερή θέση μας. Καλούμε και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην παρασυρθούν σε μια λογική «όχι σε όλα», στερώντας από συνανθρώπους μας δικαιώματα κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το Ποτάμι δεν πίστευε και δεν πιστεύει στην πολιτική δευτέρα παρουσία. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν τώρα. Εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top