Ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει στην άκρη – Νέες δουλειές, μείωση φόρων, στήριξη των αδυνάτων

«Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και στη διαρκή φτωχοποίηση»

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το όραμα του για την Ελλάδα του αύριο παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Με κεντρικό σύνθημα «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να «κάνει στην άκρη», είπε πως «στις δικές μας πλάτες, στην επόμενη κυβέρνηση πέφτει μια μεγάλη ευθύνη» και μίλησε για «μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ στα δυο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «οραματίζομαι μια ευημερούσα χώρα που θα στηρίζει τους αδύναμους» τονίζοντας πως:

«Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη».

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ

«H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει.Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθµούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, που απαιτούν οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια. Είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα χρειάζονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μιας πραγματικότητας που τους αποκλείει. Το ξέρω πως μέσα μας όλοι το πιστεύουμε. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Αμερική μέχρι Αυστραλία».

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ»

«Οι Έλληνες δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να κάνουν στην άκρη, καθώς δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας. Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κακέκτυπο μίας λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας».

ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας», πρόσθεσε.

«Η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας», ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα του ποινικού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του «άβατου των Εξαρχείων», όπως το χαρακτήρισε.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε, που αξίζουμε που εγώ οραματίζομαι. Οραματίζομαι μια ευημερούσα χώρα. Με πραγματική ελευθερία. Σε αυτή την Ελλάδα οι άξιοι επιβραβεύονται και οι αδύναμοι υπερασπίζονται. Όταν λέω για μεταρρυθμίσεις, έχω στο νου μου τη δημόσια υπάλληλο που μου είπε: "Γιατί να δουλέψω περισσότερο, όταν ο μισθός μου θα είναι ο ίδιος;". Αυτούς έχω στο μυαλό μου όταν μιλάω για αξιοκρατία παντού».

Mάλιστα τόνισε όλο νόημα πως «δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων. Εκείνοι που έταζαν να σκίσουν τα μνημόνια τώρα τάζουν επενδύσεις. Όσο ήταν αλήθεια το ένα τόσο θα είναι και το άλλο(…) Είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς ό,τι χρειάζεται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές στην ίδια τους τη ζωή». 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ

  • Να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές

  • Να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη 

  • Να σταθούμε κοντά στους νέους 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι προτεραιότητα θα είναι η «έκρηξη» επενδύσεων, η μείωση φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός του κράτους.

«Πιστεύουμε -και δεν το κρύβουμε- στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

«ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ»

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, δεσμεύθηκε από του βήματος ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεσµεύοµαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µία 5ετία», είπε σε ό,τι αφορά το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, ενώ το τρίτο θα αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. δεσμεύθηκε ακόμη για αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.

«Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές», πρόσθεσε.

Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο».

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΠΑΛΤΑ, ΦΙΛΗ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την Παιδεία, καθώς και την επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η οποία, όπως είπε, «δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα και δεν θα συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που θα αφορούν λίγους».

Είπε ακόμη ότι η Ν.Δ. λέει τολμηρά «ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

«Έχουµε σχεδιάσει τις απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα προκειµένου να παρέχεται ουσιαστική "δεύτερη ευκαιρία". Όταν μιλώ για δεύτερη ευκαιρία, δεν εννοώ τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και ζητούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όχι στην επιχειρηµατικότητα που λειτουργεί βασιζόµενη σε προνοµιακές σχέσεις µε τις τράπεζες, στη φοροδιαφυγή και στην µαύρη εργασία. Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους. Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το είδος της επιχειρηματικότητας την οποία οραματίζεται για τη χώρα.

Να σημειώσουμε, ότι  στην ομιλία έδωσαν "το παρών" μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Κώστας Καραμανλής, Μαρέβα Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top