Ένταση στην άφιξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: «Στόχος η ΔΕΘ του 2018 να είναι χωρίς μνημόνιο»

«Σταμάτησε να αποτελεί ανέκδοτο το Μετρό της Θεσσαλονίκης»

Ως βασικό στόχο της κυβέρνσηγης η 83η ΔΕΘ που θα γίνει το 2018 να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει εκτός μνημονίων περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση και με εργαζομένους της ΔΕΘ, ενώ η πρώτη του κουβέντα ήταν πως αισθάνεται τη Θεσσαλονίκη σαν το σπίτι του.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή ΔΕΘ, ενώ είπε πως του χρόνου η τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγοντας πως μετά από τόσα χρόνια σταμάτησε να αποτελεί ανέκδοτο.

Ένταση λίγο μετά την άφιξή του Τσίπρα

Ένταση σημειώθηκε στους χώρους της ΔΕΘ λίγο μετά την άφιξη του πρωθυπουργού καθώς εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

 

Βίντεο από seleo.gr

«Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον κ. Τσίπρα: «Συμμετέχουμε στην απογευματινή κινητοποίηση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα διαδηλώσουμε με κορύφωση στη νότια πύλη της έκθεσης». 

Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι διανομείς φαγητού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η πλήρης ασφάλιση για όλους, η πληρωμή δώρων, επιδόματος αδείας, υπερωριών και προσαυξήσεων και η χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας. 

Διαβάστε επίσης: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ – Οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top