Νίκος Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ακιντζί για δύο κράτη

«Πρέπει να αναλογιστεί ο κ. Ακιντζί ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά»

Αναστασιάδης:Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ακιντζί για 2 κράτη

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για λύση δύο κρατών, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκραρτίας πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά τόνισε πως «πρέπει να αναλογιστεί ο κ. Ακιντζί είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά».

Ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε επίσης τον Μουσταφά Ακιντζί να αναλογιστεί αν θα πρέπει να αποδέχονται οι Ελληνοκύπριοι οποιαδήποτε αξίωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας για προνομιακή μεταχείριση, η οποία δεν συναντάται σε κανένα σύνταγμα στον κόσμο.

Ερωτηθείς εάν η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού θα επαναρχίσει μετά τις εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν συνδέει τις εκλογές με τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

«Κατέστησα γνωστό ότι είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να επανέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει στο πλαίσιό του», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης. «Συνεπώς», πρόσθεσε, «δεν εναπόκειται στην ελληνοκυπριακή πλευρά αν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και πότε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top