Πρόξενος των Σκοπίων με φόντο χάρτη του κρατιδίου με ελληνικά εδάφη – Έντονη αντίδραση από ΥΠΕΞ

Απηύθυνε χαιρετισμό σε αλυτρωτική εκδήλωση ο Γιόβιτσα Παλασέφσκι

Πρόξενος των Σκοπίων με φόντο χάρτη του κρατιδίου με ελληνικά εδάφη – Έντονη αντίδραση από ΥΠΕΞ

Τη συμμετοχή του Πρόξενου των Σκοπίων σε εκδήλωση στο Τορόντο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ανάμεσα σε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και σε χάρτη των Σκοπίων που περιείχε και ελληνικά εδάφη, καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα» επισημαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.

Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα.

Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top