Τσακαλώτος: Απρεπές να σχολιάσω την απόφαση για Γεωργίου – Ήσσον ζήτημα αφορούσε η διαδικασία

Τι δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit

Τσακαλώτος:  Απρεπές να σχολιάσω την απόφαση για Γεωργίου

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του Ανδρέα  Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων, αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σχετικά με άρθρο της για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, όπως  μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στην γερμανική εφημερίδα που σε  δημοσίευμά της αναφέρει ότι η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Η Die Zeit υπενθυμίζει ότι ο κ. Γεωργίου κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και  υποστηρίζει ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι «η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top