Η ΑΑΔΕ κάνει απολογισμό της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών: Εκδόθηκαν πάνω από 5.000 αποφάσεις – Αποσυμφορήθηκαν τα δικαστήρια

«Εκπλήρωσε τους στόχους στο μέγιστο δυνατό βαθμό»

Η ΑΑΔΕ κάνει απολογισμό της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών

Τους στόχους της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων και της εδραίωσης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Φορολογικής Διοίκησης και πολιτών μέσω της απονομής φορολογικής δικαιοσύνης, εκπλήρωσε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και το Α΄ εξάμηνο του 2017, όπως υποστηρίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 
 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση:
 
· Εξέτασε έγκαιρα το 92,34% των ενδικοφανών προσφυγών, υπερβαίνοντας το ποσοστό- στόχο στο Βασικό Δείκτη Απόδοσης του 67,5% (k.p.i.) κατά 36,8%.
 
· Εξέδωσε 5.126 αποφάσεις επί ενδικοφανών προσφυγών, δηλαδή 56% περισσότερες από εκείνες του αντίστοιχου εξαμήνου του 2016 (3.292 αποφάσεις).
 
· Τέλος, σχετικά με το στόχο της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, μειώθηκε περαιτέρω το ποσοστό των υποθέσεων που προσβλήθηκαν με δικαστική προσφυγή σε 44,68%, από 49,4% που ήταν στο σύνολο της περυσινής χρονιάς και έχοντας ήδη πιάσει το στόχο για το σύνολο του 2017, που είναι 46,44%.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top