Βέλη από ΝΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Τους το αφήσαμε στα 3,8 δισ. και το πήγαν στα 5,1 δισ.!

Για εσωτερική στάση πληρωμών μιλά ο Χρήστος Σταϊκούρας

Βέλη από ΝΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Βέλη κατά της κυβέρνησης για το θέμα της νέας αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες εξαπέλυσε η ΝΔ.

«Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκάλεσε ασφυξία στην πραγματική οικονομία, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδυνατεί να επανεκκινήσει» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Οφειλές που παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 5,1 δις ευρώ, πολύ υψηλότερες από το τέλος του 2014 (+34%), οπότε και ανέρχονταν στα 3,8 δις ευρώ, απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Αιώνια οφειλέτης το Δημόσιο: Αυξήθηκαν κατά 166 εκατ. ευρώ τα φέσια σε ιδιώτες μέσα σε 2 μήνες

Ο ίδιος, τονίζει πως στην πραγματικότητα οι οφειλές πιθανόν να ξεπερνούν και τα 7 δισ. ευρώ καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σειρά εκκρεμών υποχρεώσεων όπως οι συντάξεις και οι επιστροφές ΕΦΚ.

Τονίζοντας πως μόλις 1,6 δισ. από τη δόση, και μάλιστα τμηματικά, θα δοθεί στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, ο κ. Σταίκούρας σημειώνει πως «αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πολύ εύκολα επιβάλλει φόρους και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αλλά είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της και έχει κηρύξει "εσωτερική στάση πληρωμών”, στεγνώνοντας την αγορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top