Γαβρόγλου: Κάνουμε κλήρωση για την σημαία επειδή οι γονείς πιέζουν τους εκπαιδευτικούς για τους βαθμούς!

Υποστήριξε ότι μοιάζουν γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη οι ανακοινώσεις ΝΔ και... Χρυσής Αυγής!

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απέναντι στην σφοδρή κριτική  που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με  την κατάργηση του κριτηρίου της καλύτερης βαθμολογίας στην επιλογή σημαιοφόρου των σχολείων και στην αντικατάστασή του από κλήρωση, κατ’ αρχήν για τα δημοτικά σχολεία.   

Ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «μίζερη αντιμετώπιση»  ενώ υποστήριξε στη σχετική του δήλωση ότι οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής «είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη»!

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» ανέφερε επίσης ο κ. Γαβρόγλου  και πρόσθεσε:

 «Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

Ο  υπουργός Παιδείας κατέληξε στις δηλώσεις του:

«Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί».  

Διαβάστε την απάντηση της ΝΔ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top