Βούτσης για Ρουβίκωνα: Ανεκτικότητα σε όσους δεν προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες

Σκληρότερη αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων υπόσχεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκαν το βράδυ αστυνομικοί στα Εξάρχεια, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι θα υπάρξει σκληρότερη στάση κατά των μπαχαλάκιδων στο Πολυτεχνείο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του, ζητάει να υπάρξει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα σε ενέργειες εξωκοινοβουλευτικών ομάδων, όπως του Ρουβίκωνα, που πρόσφατα εισέβαλαν στη Βουλή.

Η νέα επίθεση με πέτρες και μολότοφ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. O εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Παύλος Χρηστίδης, είπε: «Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας; Ως πότε θα επιτρέπονται τα άβατα;»

Τα νυχτερινά επεισόδια στα Εξάρχεια και κυρίως η εμπρηστική επίθεση των κουκουλοφόρων που έγινε χθες, Σάββατο, το μεσημέρι σε βάρος της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, είναι αντίποινα στην πρόσφατη σύλληψη ενός αντιεξουσιαστή, ο οποίος προφυλακίστηκε. Η κρατική ασφάλεια τον εντόπισε το βράδυ της περασμένης Τρίτης έξω από το σπίτι ενός φίλου του στα Εξάρχεια, μετά από ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για κάποιες κατηγορίες που εκκρεμούσαν από το 2012. Σ' αυτή τη σύλληψη είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, κ. Τόσκας, με αφορμή τα συνεχή επεισόδια στο Πολυτεχνείο. «Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή του Πολυτεχνείου με τους μπαχαλάκηδες, για τους οποίους επιφυλάσσουμε σκληρότερη αντιμετώπιση και ήδη προχθές κάποιος από αυτούς προσήχθη για προηγούμενες παραβάσεις του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ζητάει μεγάλη ανοχή σε δράσεις εξωκοινοβουλευτικών και αναρχικών ομάδων, όπως αυτή του Ρουβίκωνα. «Κάθε φορά, σε κάθε παρέμβαση οποιασδήποτε οργάνωσης, εξωκοινοβουλευτικής ή άλλης, μπορεί κανείς να την κρίνει από το ποιόν αυτής της παρέμβασης. Όταν, για παράδειγμα, υπάρχουν καταστροφές επίπλων ή μια βία λελογισμένη ή λιγότερο λελογισμένη, προφανώς όχι απλά είναι καταδικαστέα αλλά είναι εκτός νόμου. Σε αντίθετη περίπτωση; Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top