Κ. Μακρή: «Δεν θα κρυφτούμε» το μήνυμα Προέδρου και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους Τούρκους

Να κλιμακώσει κι άλλο τις προκλήσεις στο Αιγαίο προτίθεται η Άγκυρα

«Δεν ξαφνιάστηκαν ούτε ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ούτε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης. Το περίμεναν γιατι η Τουρκία κάνει το ίδιο σε όλες τις πτήσεις που περνούν απο το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο φυσικά είναι στο ελληνικό FIR, μεταξύ Χίου και Παναγιάς»  σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης, σχετικά με τις σημερινές τουρκικές προκλήσεις.   

Όπως πρόσθεσε, ενώ μπορούσαν να πάνε περιφερειακά επέλεξαν την ευθεία διαδρομή, γιατι όπως είπαν και οι δύο «δεν θα κρυφτούμε και  θα πάμε κανονικά». Και δεν αντέδρασαν καθόλου στις τούρκικες οχλήσεις και  συνέχισαν την πορεία τους.

Γιατι το κάνει όμως η Άγκυρα; Ανέφερε η Κ. Μακρή:

«Για τον ίδιο λόγο που κάνει σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις πάνω απο την Παναγιά και τις Οινούσες,   θεωρώντας  πως έτσι χτίζουν τη θεωρία των”γκρίζων ζωνών”  γι’  αυτά τα νησιά».

Η συνέχεια προβλέπεται πάντως «θερμή», όπως συμπλήρωσε η σχολιάστρια του Star:    

«Κορυφαίος αξιωματούχος, με πολυ καλή γνώση για το τι γίνεται στο Αιγαίο, μου έλεγε νωρίτερα πως η Τουρκία θα κλιμακώσει κι άλλο τις προκλήσεις και θα  φτάσει την κατάσταση  σε “πορτοκαλί συναγερμό”. Oι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ειναι έτοιμες γι αυτό και το αντιμετωπίζουν με μεγάλη σιγουριά και ψυχραιμία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top