Ο κακός χαμός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με Βενιζέλο-Παρασκευόπουλο!

Για το αίτημα κλήσης Καμμένου

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου,  σχετικά με το αίτημα κλήτευσης  του υπουργού  Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για το ζήτημα των επαφών που καταγγέλλεται ότι είχε  με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και κρατούμενο στις φυλακές  Ευ.Γιαννουσάκη.

Τελικά αποφασίσθηκε να κλητευθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον Σεπτέμβριο  μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια, την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, επί της προτάσεως που έχει καταθέσει η ΝΔ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

«Δεν αποκλείεται ο κ. Καμμένος να λειτούργησε κατόπιν εντολής της Δικαιοσύνης, στις επικοινωνίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.      

«Είναι δυνατόν να λέτε αυτά και να είστε και καθηγητής της Νομικής; Έχετε καταλύσει  τα πάντα, την διάκριση των εξουσιών  και το Σύνταγμα και έχετε και υποστηρικτές στο παρακράτος που έχετε δημιουργήσει» είπε ο κ. Βενιζέλος, προκαλώντας με την σειρά του την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτου, ο οποίος απάντησε:  «Εσείς είχατε δημιουργήσει παρακράτος και τολμάτε και μιλάτε!».

«Επιτέλους,  έχουμε ανεχθεί πάρα πολλά από σας» ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να κάνει στη συνέχεια λόγο ο κ. Βενιζέλος για «τεράστιο ζήτημα βιασμού των θεσμών», ο οποίος κατηγόρησε στη συνέχεια την  πρόεδρο της Επιτροπής ότι «λειτουργεί ως ασπίδα στην παραβίαση όλων των θεσμών από την κυβέρνηση».

«Είναι δυνατόν αυτά να λέγονται στην Επιτροπή Θεσμών από καθηγητή Νομικής μάλιστα; Ότι δηλαδή ο κ. Καμμένος ενήργησε κατ΄ εντολή της εισαγγελίας;» ανέφερε επίσης  ο κ. Βενιζέλος.

«Συγκρατηθείτε κ. Βενιζέλο!» απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία στη συνέχεια, όταν η διαμάχη συνεχίσθηκε, ακούστηκε να λέει  απευθυνόμενη στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:  «Εδώ δεν είναι αρένα. Οφείλετε να είστε ψύχραιμος!»

Λόγω της έντασης μάλιστα, η κ. Χριστοδουλοπούλου διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top