Παπανάτσιου : «Δεν θα επιστρέψουν στο ΣΔΟΕ φορολογικά αντικείμενα- Θα ασχολείται κυρίως με το οικονομικό έγκλημα»

Τι ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών αφού έκανε την διαπίστωση ότι το Δημόσιο είναι διαλυμένο

Παπανάτσιου:Το ΣΔΟΕ θ’ασχολείται με το οικονομικό έγκλημα

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ- ΔΟΥ με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Θεοπίστη Πέρκα.

Η κα Παπανάτσιου αφού έκανε την διαπίστωση ότι το Δημόσιο είναι διαλυμένο ανέφερε τα εξής:

Για το ΣΔΟΕ έχει γίνει προκήρυξη για 46 προσλήψεις εφοριακών μέσω ΑΣΕΠ και 78 μετατάξεις στις οποίες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στην ΑΑΔΕ. Υπάρχει όμως κίνδυνος απώλειας της προσωπικής διαφοράς σε όσους μεταταχθούν. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η κινητικότητα από την οποία εξαιρείται η ΑΑΔΕ.

Δεν θα επιστρέψουν στο ΣΔΟΕ φορολογικά αντικείμενα, αλλά θα ασχολείται κυρίως με το οικονομικό έγκλημα. Το οργανόγραμμα του ΣΔΟΕ θα συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο βρίσκεται για έγκριση στο ΣτΕ εδώ και 45 ημέρες και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανακοινωθεί.

Δεν θα γίνουν ομαδικές μετακινήσεις από και προς την ΑΑΔΕ και όσες γίνουν θα είναι με τη μορφή μετατάξεων.

Για την άρση των ποινικών -αστικών ευθυνών των ελεγκτών έχει γίνει ερώτημα στον κ. Πιτσιλή και αναμένεται η άποψή του μετά από το έγγραφο του Συλλόγου Θεσ/κης - Κιλκίς - Χαλκιδικής.

Για τα κτίρια ανέφερε ότι οι Διευθυντές των υπηρεσιών πρέπει να κάνουν ανάλογες ενέργειες και να εισηγηθούν την μεταστέγαση όπου απαιτείται.

Για τις πιστώσεις και τις προμήθειες αναλωσίμων η κ. Παπανάτσιου δήλωσε ότι έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση και θεωρούσε ότι το θέμα έχει λυθεί.

Για την μισθολογική εξομοίωση η Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει μεταφέρει το θέμα στον κ. Υπουργό ο οποίος και θα καλέσει τις τρεις Ομοσπονδίες για συνάντηση.

Η κα Πέρκα ανέφερε ότι οι Κτηματικές ήταν πάντα παραμελημένες και υποστελεχωμένες.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 199 αιτήσεις για μετατάξεις προς την Κτηματική για όλες τις ειδικότητες. Δυστυχώς υπάρχει περιορισμός στις προσλήψεις, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η κινητικότητα στο δημόσιο από την οποία εξαιρείται η ΑΑΔΕ. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προς το παρόν μετακίνησης κανενός υπαλλήλου από της Κτηματικές. Η κατάργηση του Π.Δ. 111/2014 θα πραγματοποιηθεί με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών .

Για την Κτηματική Ζακύνθου θα εξετάσει τις αιτήσεις όσων επιθυμούν μετάταξη μήπως υπάρχει κάποιος που ζητά την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top