Λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Κιάμος-Φοροσαφάρι στις τουριστικές περιοχές

Για την μη έκδοση αποδείξεων-Οι ελεγκτές σφράγισαν επίσης επιχειρήσεις σε Σαντορίνη,Ύδρα, Μύκονο, Μοσχάτο και Καλαμάκι-Πρώτη ανάρτηση: 16-07-2017 15:31

Φορο-σαφάρι έχουν εξαπολύσει την θερινή περίοδο οι ελεγκτές της  Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Υποδυόμενοι τους πελάτες, μπαίνουν στα καταστήματα και ελέγχουν αν οι ιδιοκτήτες τους τηρούν το γράμμα του νόμου.

Σε περίπτωση πάντως που διαπιστωθεί παράβαση, μπαίνει λουκέτο για 48 ώρες, όπως ακριβώς συνέβη και με το μαγαζί στη Ζάκυνθο, στο οποίο είχε προγραμματισμένη εμφάνιση ο Πάνος Κιάμος.

Το εν λόγω νυχτερινό κέντρο έκλεισε για δυο ημέρες, καθώς δεν είχε κόψει 27 αποδείξεις, που έφταναν σε σύνολο τις 3.500 ευρώ. Ο έλεγχος έγινε στις 05:00 τα ξημερώματα, με ελεγκτές που μπήκαν στο μαγαζί ως πελάτες.

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Εκτός του νυχτερινού μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Πάνος Κιάμος, λουκέτα μπήκαν στη Ζάκυνθο και σε άλλα δυο μαγαζιά.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο στον Λαγανά, το οποίο δεν είχε κόψει 16 αποδείξεις, και ένα άλλο εστιατόριο στον Πλάνο, που δεν είχε κόψει 22 αποδείξεις.

Επίσης στη Σαντορίνη, οι ελεγκτές σφράγισαν 1 κέντρο αισθητικής και 1 κατάστημα με σουβενίρ δίπλα στο τελεφερίκ.

Στην Ύδρα, λουκέτο μπήκε σε 1 μπαρ που δεν είχε κόψει 15 αποδείξεις

Στο Μοσχάτο, σφραγίστηκε 1 ψητοπωλείο που δεν είχε κόψει 29 αποδείξεις

Στη Μύκονο, λουκέτο μπήκε σε 1 café bar

Τέλος, στο Καλαμάκι, μια επιχείρηση ενοικίασης ομπρελών δεν είχε κόψει 23 αποδείξεις.

Από την αρχή της σεζόν έχουν γίνει 17.500 έλεγχοι, έχουν μπει 150 λουκέτα ενώ η παραβατικότητα στα συνέργεια των ΔΟΥ φτάνει το 25%, αλλά στα συνεργεία της Υπηρεσίας Ελέγχου Δημοσίων Εσόδων το 75% .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top