Θολό το τοπίο για το μέλλον των πανελληνίων- Γαβρόγλου: «Για μας η Παιδεία δεν είναι σαμπουάν»

Πυρά της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που επαναφέρει το άσυλο στα πανεπιστήμια

Δυο μήνες πριν οι μαθητές επιστρέψουν και πάλι στα θρανία, θολό παραμένει το τοπίο για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όσον αφορά στους μαθητές που ξεκινούν την Α’ λυκείου καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν θα διατηρηθεί ή όχι ο θεσμός των πανελληνίων.

«Το σημερινό καθεστώς θα είναι σύντομα παρελθόν» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Πότε όμως θα γίνει γνωστό το νέο σύστημα και ποιο θα είναι αυτό; Η απάντηση του υπουργού Παιδείας που μίλησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν κάνει πιο σοφούς τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

«Από τη δομή του Λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α' Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια» υπογράμμισε ο υπουργός.

Η σύγχυση σε μαθητές και γονείς έχει δημιουργηθεί καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής είχε καταρρίψει το αφήγημα για ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις προτάσεις του εξετάσεις θα γίνονται σε 4 μαθήματα.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το οποίο επανέρχεται το άσυλο και οι παρατάξεις στην διοίκηση των ΑΕΙ συγκεντρώνει τα πυρά της αντιπολίτευσης.

«Αποτελεί δέσμευση προσωπική και της ΝΔ να ξαναλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό δεν το κάνει επειδή θέλει να εμφανίσει ένα ιδεολόγημα στην εκπαίδευση, το κάνει ως αντιρρόπηση στο αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής» επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  

«Προφανώς και οι κυβερνήσεις έχουν λάθος πολιτική, αλλά θα πρέπει και οι κομματικές παρατάξεις να αποσυρθούν από τα πανεπιστήμια» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ας το καταλάβουν. Για εμάς η εκπαίδευση δεν πρέπει να υπακούει στους νόμους της αγοράς. Αν για αυτούς η Παιδεία είναι σαμπουάν, για εμάς δεν είναι» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Κώστα Γαβρόγλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top