Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση τον Μίνωα Κυριακού

Πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις για τον επιχειρηματία που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών την Κυριακή

Πολιτικοί αρχηγοί κόμματα Μίνως Κυριακού

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών, εξέδωσαν τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, με τους πολιτικούς αρχηγούς να εξυμνούν την ιδιαίτερη συμβολή του επιχειρηματία στην ενημέρωση και την πολυφωνία, αλλά και την αγάπη του για την χώρα. 

Μητσοτάκης: Ο Μίνως Κυριακού σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή

Μεγάλη λύπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Όπως ανέφερε, υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά, σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.

«Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1”, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας στους οικείους του τα συλλυπητήριά του.

Σαμαράς: Ο Μίνως Κυριακού άφησε την προσωπική του σφραγίδα

«Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια Γεννηματά για την απώλεια του Κυριακού

Τη θλίψη της για τον θάνατο του εφοπλιστή και ιδρυτή του ομίλου ΑΝΤ1, Μίνωα Κυριακού, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Μίνως Κυριακού «υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη ναυτιλία και στα μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία. Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός  φίλος» δήλωσε.

Ποτάμι: Ο Μίνως Κυριακού άφησε σημαντικό έργο

Τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, εξέφρασε το Ποτάμι.

«Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ. Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς, άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ανακοίνωσή του.

Λεβέντης: Σημαντική προσωπικότητα ο Μίνως Κυριακού

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε δήλωσή του σημείωσε πως ο Μίνως Κυριακού υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. «Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας» προσθέτει ο κ.Λεβέντης και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δείτε επίσης: 

Μίνως Κυριακού: Η ανακοίνωση του Ιατρικού κέντρου Αθηνών για τον θάνατο του

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top