Επαφές Παπαδημητρίου σε Λονδίνο - Κέιμπριτζ με εκπροσώπους τραπεζών και funds

Συνάντηση και με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ελίζαμπεθ Τρας

Επαφές Παπαδημητρίου σε Λονδίνο - Κέιμπριτζ με εκπροσώπους τραπεζών και funds

Στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση των επενδύσεων και γενικότερα του επιχειρηματικού κλίματος, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου στις συναντήσεις που είχε κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία που ολοκληρώνεται σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Τη Δευτέρα,  ο υπουργός επισκέφθηκε το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με περισσότερους από 30 εκπροσώπους τραπεζών και επενδυτικών ταμείων, τους οποίους ενημέρωσε εκτενώς για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της προώθησης των επενδύσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε τομείς αιχμής, όπως στις υποδομές και στην ενέργεια, στα φαρμακευτικά προϊόντα και στις υπηρεσίες υγείας και στον ιατρικό τουρισμό.

Την ίδια ημέρα ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με το προεδρείο και στελέχη της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Ηνωμένου Βασιλείου (Hellenic Bankers Association - UK), καθώς και με εξέχοντα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Κατά τις συζητήσεις που διεξήχθησαν, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και γενικότερα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός επισκέφθηκε το Κέιμπριτζ όπου είχε συναντήσεις με στελέχη ινστιτούτων του Πανεπιστημίου, επενδυτές και στελέχη τεχνολογικών εταιρειών αμοιβαίων κεφαλαίων, με βασικό αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με την ενίσχυση και προώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των επιστημών υγείας.

O υπουργός  συναντάται σήμερα και με τη νέα αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελίζαμπεθ Τρας, με θέμα συζήτησης την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top