ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup: Τα μνημόνια τελειώνουν οριστικά τον Αύγουστο του 2018

«Ναι, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός - Πρώτη ανάρτηση 19:10

«Aνοίγει o  δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση. Σήμερα ίσως για πρώτη φορά από τον δύσκολο Ιούλιο του ‘ 15 αισθανόμαστε δικαιωμένοι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Φτάσαμε επιτέλους σε αποτέλεσμα.  Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που δεν πήραμε ότι μας έδιναν 3 εβδομάδες πριν και επιμείναμε στην τήρηση των δεσμεύσεων» πρόσθεσε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε για το ίδιο ζήτημα:  «Αναλάβαμε το ρίσκο, αξιοποιώντας τις συμμαχίες μας και πήραμε  τελικά αυτό που ζητούσαμε».  

Για τα πλεονάσματα 2% μακροπρόθεσμα,  ισχυρίσθηκε ότι είναι «πολύ πιο κάτω από αυτά που θα είχαμε με βάση το σύμφωνο σταθερότητας», ενώ για την ρήτρα ανάπτυξης ανέφερε ότι οι εταίροι  καθίστανται «συνέταιροι» στην ανάπτυξη της χώρας.  

«Η πιο σημαντική είναι η δήλωση για το τέλος των μνημονίων μετά το 2018» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι έχει «πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του ελληνικού λαού αυτά τα τελευταία χρόνια».   

Τόνισε όμως ότι «δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει  «το μοντέλο της κοινωνικής αναδιανομής,  το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης με όπλο την ισονομία» και ότι θα αφήσει πίσω «την Ελλάδα της φοροδιαφυγής, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων».  

Κατέληξε στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας:  

«Το σήμα προς τους επενδυτές έχει δοθεί, αλλά έχει δοθεί και το σύνθημα προς τα μέσα που είναι εξίσου μεγάλο:  Ναι μπορούμε!  Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top