ΡΟΥΚΕΤΑ Μπαρόζο: Πολλοί στην Ευρώπη θεωρούν ακόμη το Grexit ως λύση!

Κάνει λόγο για λύση όσον αφορά το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές

ΡΟΥΚΕΤΑ Μπαρόζο: Πολλοί στην Ευρώπη θεωρούν ακόμη το Grexit ως λύση!

Ρουκέτες εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνοντας ότι το Grexit δεν έχει κλείσει και πως πολλοί στην Ευρώπη το βλέπουν ακόμη ως λύση.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα για να φύγει. Και αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες. Αν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή 2012, αυτό θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη. Αντιθέτως, πολλοί θεωρούν ότι αν φύγει μια χώρα, οι άλλες θα τα καταφέρουν. Εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ελλάδα» αναφέρει ο Μπαρόζο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι σύντομα η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία, επισημαίνοντας όμως πως λύση για το χρέος θα δοθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Παράλληλα, ο Μπαρόζο ασκεί κριτική στην πολιτική ζωή της χώρας λέγοντας ότι οι αχρείαστες εγχώριες πολιτικές κόντρες κόστισαν στη χώρα μας.

«Σε περιόδους κρίσης πρέπει όλοι να συσπειρώνονται. Οταν διακυβεύονται θεμελιώδη εθνικά συμφέροντα τα κόμματα πρέπει να συζητούν σοβαρά και να συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός εθνικού συμβιβασμού με την καλή έννοια του όρου. Χώρες που είχαν προβλήματα όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία κατάφεραν να βγουν πολύ πιο γρήγορα από τις δικές τους κρίσεις διότι απέφυγαν μερικά πολιτικά λάθη που έγιναν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι ευφυείς, καινοτόμοι, ικανοί. Γιατί λοιπόν δεν έχετε μπορέσει να βγείτε από την κρίση όπως έκαναν άλλες χώρες; Διότι είχατε αχρείαστες πολιτικές κόντρες που κόστισαν πολλά στην ελληνική κοινωνία» σημειώνει χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top