Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων σύμφωνα με τον Σπίρτζη

Δεσμεύτηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα φορτηγά θα σταματήσουν να διέρχονται από τους παράπλευρους δρόμους

Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων σύμφωνα με τον Σπίρτζη

Κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών είναι η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος, διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018 - άρα και στην Εγνατία τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την  ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με το συγκεκριμένο σύστημα, καθιερώνεται η αναλογική χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης άρα και με διαφορετική τιμή. Σε αυτό, φαίνεται να συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης, τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικώς από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες έτσι ώστε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους των όμορών περιοχών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως πρόσθεσε,   το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταρχήν θετικό, αλλά θέλει να μελετήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ειδικής αυτής τιμολογιακής πολιτικής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top