46 λογαριασμούς του Γ. Παπαντωνίου με 2,3 εκ. ευρώ εντόπισε η προκαταρκτική της Βουλής

Αυλαία σήμερα στις εργασίες της σε αναμονή του πορίσματος

46 λογαριασμούς  του Γ. Παπαντωνίου με 2,3 εκ. ευρώ εντόπισε η προκαταρκτική της Βουλής

46 λογαριασμούς του πρώην  υπουργού Γιάννου  Παπαντωνίου,  με  συνολικό ποσό ύψους 2,3 εκ. ευρώ, εντόπισε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.         

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες που έγιναν στο Γιάννο βρέθηκαν συγκεκριμένα 46 λογαριασμοί σε 46 διαφορετικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι λογαριασμοί είναι ύψους 2,3 εκ. ευρώ, ωστόσο δεν αφορούν την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας, αλλά την περίοδο  2000 – 2010, ενώ φέρεται το 1,9 εκ. ευρώ από αυτά (το  1 εκ. ευρώ δικό του και 900.000 ευρώ της γυναίκας του), να μην δικαιολογείται απο τα παραστατικά που προσκομίστηκαν .

Στην επίμαχη περίοδο που εξετάζει η επιτροπή,  το αδικαιολόγητο  ποσό  είναι περίπου 150.000 ευρώ του πρώην υπουργού και ισόποσο της γυναίκας του.

Μέσα σε 13 με 15 ημέρες οι εισηγητές των κομμάτων θα πρέπει να  υποβάλλουν το πόρισμα τους για την υπόθεση Παπαντωνίου. Τα πορίσματα θα συζητηθούν σε μια ή δύο συνεδριάσεις με στόχο  να υπάρξει κοινό πόρισμα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρξει ή όχι πρόταση για εξεταστική επιτροπή,  αλλά επισήμανε ότι η μέχρι τώρα η πρακτική ήταν να προηγείται η  σύσταση εξεταστικής επιτροπής και μετά προκαταρκτικής.

Οι εκπρόσωποι των περισσότερων κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή είπαν ότι υπάρχει αναρμοδιότητα της επιτροπής  στο θέμα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος, αλλά  διαφορετική άποψη διατύπωσαν Χρυσή Αυγή  και ΚΚΕ που ήθελαν να συνεχίσει τις εργασίες της η προκαταρκτική  επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top