Φορολογική δήλωση στα 18 όπως αποφάσισε η «πρώτη φορά Αριστερά» για... πρώτη φορά !

Διαβάστε για ποιους θα είναι υποχρεωτική η καταβολή- Πρώτη ανάρτηση 17:43

Όσοι είναι πλέοον 18 ετών  θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, όπως θεσμοθέτησε από πέρυσι η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά» και  μάλιστα υποχρεωτικά, για όσους εμπίπτουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες όμως κάθε άλλο παρά σπάνιες είναι.       

Συγκεκριμένα, όσοι ενηλικιώθηκαν μέσα στο 2016 και έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή  τεκμαρτό εισόδημα,  ακόμα και…  μερικά λεπτά τόκους καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό τους, υποχρεούνται πλέον να  υποβάλλουν φορολογική δήλωση!    

Φορολογική δήλωση υποχρεούται να υποβάλλει και  κάθε 18χρονος  που έχει  περιουσιακό  στοιχείο που περιλαμβάνεται στα  τεκμήρια διαβίωσης,  όπως  αυτοκίνητο για παράδειγμα ή  δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας.

‘Όπως είναι ευνόητο πάντως, ειδικά στην παρούσα συγκυρία,  οι 18χρονοι κάθε άλλο παρά χαρούμενοι αισθάνονται  για το γεγονός ότι υποχρεώνονται  να συντάσσουν φορολογικές δηλώσεις και να πληρώνουν φόρο εισοδήματος,  με τα πενιχρά εισοδήματα που η συντριπτική τους πλειοψηφία διαθέτει. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top