Μήνυμα Παυλόπουλου: Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι δανειστές - Δεν είναι παράκληση αλλά υποχρέωση τους!

Συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Προεδρικό Μέγαρο

Μονόδρομο για την Ελλάδα χαρακτήρισε την ανάπτυξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μετά το τέλος της αξιολόγησης ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους της την εκπλήρωση και των δικών τους υποχρεώσεων, από τη στιγμή που και εκείνη έχει εκπληρώσει τις δικές της.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και στο επόμενο Eurogroup και οι εταίροι μας πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους. Αυτό δεν είναι παράκληση, είναι άσκηση δικαιώματος. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων. Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τους κανόνες», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «κανόνας σημαίνει να σέβεσαι το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι για να προχωρήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης πρέπει η Ελλάδα να γίνει φιλική προς τις επενδύσεις και να μειώσει την γραφειοκρατία, ενώ, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ευρωζώνη, επισήμανε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Όπως τόνισε, στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, η οποία, όμως, προϋποθέτει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας και επιστροφή στην κερδοφορία.

Εξάλλου, αναλύοντας το νέο παραγωγικό μοντέλο, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στους πυλώνες και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι στόχος είναι η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η μείωση της φτώχειας, η ενίσχυση της συνεργασίας των μικρών επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση της εγχώριας εξωστρέφειας, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top