Γερμανική τηλεόραση: Μπορεί να αντιστέκεται ο Σόιμπλε αλλά το κούρεμα του χρέους είναι ήδη εδώ!

«Η άφεση χρέους για την Ελλάδα αποτελεί προ πολλού μία πραγματικότητα»

Γερμανική τηλεόραση: Μπορεί να αντιστέκεται ο Σόιμπλε αλλά το κούρεμα του χρέους είναι ήδη εδώ!

«Το κούρεμα χρέους είναι ήδη εδώ» αναφέρει το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης σε ανταπόκριση του από τις Βρυξέλλες.

«Η άφεση χρέους για την Ελλάδα αποτελεί προ πολλού μία πραγματικότητα, καθώς έχουν συμφωνηθεί μακρά περίοδος χάριτος και γελοιωδώς χαμηλά επιτόκια. Όσο σθεναρά κι αν αντιτάσσεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίσημη απομείωση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δουν, στην καλύτερη περίπτωση, να επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσοστό των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι» τονίζει ο δημοσιογράφος του ARD Ραλφ Σίνα.

«Για την Αθήνα η ΕΕ έχει γίνει προ πολλού μία ένωση μεταφοράς πόρων. Το τρέχον, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα πρέπει να αντικατασταθεί τον επόμενο χρόνο από ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας. Σε διαφορετική περίπτωση η κρατική χρεοκοπία είναι προγραμματισμένη. Και αυτό γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την απαραίτητη αξιοπιστία για να σταθεί στις αγορές» εξηγεί ο ίδιος και καταλήγει: «Όλες οι προβλέψεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποτελούν, εδώ και χρόνια, απλό ευχολόγιο. Οι προσπάθειες για περικοπές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, καθώς και η άνθηση του τουρισμού δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top