Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΣΕΒ: «Ναι» στην θεσμοθέτηση υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Θ. Φέσσα - Ζήτησε την έκδοση ψηφιακής ταυτότητας

Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΣΕΒ: «Ναι» στην θεσμοθέτηση υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

Υπέρ της θεσμοθέτησης υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής,  καθώς και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του  προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, ο δρόμος προς την Ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Φέσσα,  εάν συμφωνεί με τη θέση του ΣΕΒ ότι πρέπει να υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής και ότι αυτό είναι θέμα τεχνοκρατικό και διαχρονικό και όχι πολιτικό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι συμφωνεί και ότι σε ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση. «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, έχουμε πολλά πεδία αντιπαράθεσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ,  αλλά συμπλήρωσε πως δεν διαπιστώνει να υπάρχει τέτοια πρόθεση από κυβερνητικής πλευράς.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρέπει να ορισθεί υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που να είναι από την αγορά και όχι πολιτικός,  ο οποίος θα έχει στην αρμοδιότητά του τη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ζήτησε να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες δομές. Όπως υποστήριξε, «υπάρχει σύγχυση, καθώς υπάρχει η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται στον πρωθυπουργό, υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και υπάρχουν και αρμοδιότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ακόμα ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο και στις  σχέσεις του με τους πολίτες και να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γεννιέται και σε όλη του τη ζωή,  ενώ ζήτησε «να  προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα, θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top