Αντιπροσωπεία κινεζικού κολοσσού συνάντησε στο πρώτο ραντεβού στο Πεκίνο ο Τσίπρας - ΟΛΟ το παρασκήνιο για τις επενδύσεις

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της State Grid που είναι στρατηγικός επενδυτής στον ΑΔΜΗΕ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της κινεζικής εταιρείας ενέργειας State Grid είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη μέρα του επίσημου προγράμματος της επίσκεψής του στο Πεκίνο στο πλαίσιο της συμμετοχής στο επενδυτικό συνέδριο Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση:

1. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της ενέργειας συνιστά το στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ από τον Δεκέμβριο του 2016.

2. Συζητήθηκαν μια σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η κινεζική εταιρία δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νησιών

3.Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρότζεκτ του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, όπου η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τον ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top