Σοβαρά ερωτήματα από την παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση «Τούρκικης Νεολαίας»

Ζήτημα και με βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει  η παρουσία του  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Χουσεϊν Ζείμπέκ σε εκδήλωση της αυτοαποκαλούμενης «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Ο βουλευτής μάλιστα κάθισε δίπλα στον πρόξενο της Τουρκίας προκαλώντας αντιδράσεις

«Ο Χουσεΐν ειναι ο πλέον τουρκόψυχος  βουλευτής που υπάρχει αύτη τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο και να τον ρωτήσετε,  ο άνθρωπος δεν το κρύβει,  είναι ακριβώς στη γραμμή  της τούρκικης εξωτερικής πολίτικης και του προξενείου της Κομοτηνής»  δήλωσε ο  Κοσμάς Καραΐσκος,  διευθυντης του tourkikanea.gr

 Η κίνησή του να καθίσει μάλιστα δίπλα στον Τούρκο προξενο Αλί Ριτζά Ακιντζί εξόργισε τους Θρακιώτες που φωναζουν σε ολους τους τονους οτι στην Θρακη η μειονοτητα ειναι μουσουλμανικη και όχι τουρκική και περιμένουναπο τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προασπίζουν τα συμφέροντά τους και όχι να αποδέχονται παράνομους συλλόγους.  

«Είναι συμπεριφορά  υπέρ των συμφερόντων  ξένης δύναμης την ευθύνη την έχουν τα κόμματα  που συνωστίζονται  στο τουρκικό προξενείο κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές» υποστήριξε ο επικεφαλής του κόμματος «Νέα Δεξιά»,  Φαήλος Κρανιδιώτης.    

Ζήτημα και με τον Ιλχάν Αχμέτ

Λίγες ώρες πριν,  στην Προύσα,  ένας άλλος βουλευτής στο νομό Ροδόπης,  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  ο Ιλχάν  Αχμέτ,  μιλούσε σε εκδήλωση έχοντας απο πάνω του σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, όπως  αποκάλυψε χθες το δελτίο ειδήσεων του Star. Ο βουλευτής σε επικοινωνία που είχε το Star  μαζί του αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν αποχώρησε,  όταν είδε τις σημαίες και παρέπεμψε στην γραπτή του ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:  

 «Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης».  

«Eίναι καταδικαστέα τέτοια συμπεριφορά, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ενώ «έχει κάνει δήλωση ο ίδιος» αρκέσθηκε να δηλώσει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου.   

«Όλοι οι πράκτορες της Άγκυρας   που έχουν παρεισφρήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να σηκωθούν και να φύγουν και να πάνε στην Τουρκία» ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής πάντως απαντά μόνο στα τουρκικά σε προσκλήσεις  μειονοτικών συλλόγων της Θράκης!  Το αποδεικνύει η γραπτή του απάντηση στις 4 Μαΐου στην πρόσκληση του  μειονοτικού συλλόγου Σετσέκ για να παραστεί σε εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα. Ο βουλευτής εχει μεταφράσει ακόμα και το λογότυπο του  ελληνικού Κοινοβουλίου στα τουρκικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top