Ξεκίνησε τις εργασίες της στη Βουλή η εξεταστική για την Υγεία

Σε χαμηλούς τόνους και με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για κομματικούς λόγους

Ξεκίνησε τις εργασίες της στη Βουλή η εξεταστική για την Υγεία

Συνεδρίασε  σήμερα για πρώτη φορά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας, κατά τα έτη 1997-2014. Η εξεταστική επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας στις 12/4/2017.   

Οι βουλευτές πάντως από όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να  διερευνηθούν οι υποθέσεις στον  χώρο της υγείας και να προταθούν λύσεις, ενώ συμφωνήθηκε επίσης να μην χρησιμοποιηθεί η εν λόγω Εξεταστική Επιτροπή για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων.

«Το πεδίο στο οποίο δυνητικά μπορεί ν’ απλωθεί η έρευνά είναι τεράστιο», τόνισε  ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης.  Ο κ. Μπαλωμενάκης διαβεβαίωσε ότι «κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι να αξιολογούμε και να ιεραρχούμε ενέργειες και προτεραιότητες, εξαντλώντας σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια εξέτασης».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Νότης Μηταράκης εξέφρασε την αισιοδοξία  του να λάμψει η αλήθεια και να προταθούν λύσεις για το μείζον  θέμα των οικονομικών στο χώρο της υγείας. Αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στον χώρο της Υγείας, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν η ΝΔ εκλεγεί  κυβέρνηση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top